Friday, June 12, 2009

Penyakit Berjangkit

I'm back to work. Sesungguhnye sangat lah malas to the max nak balik kerja. In fact I even told my husband, boleh tak kalau nak jadi full time housewife. Hehe. Katanye once gaji da masuk RM20k/month, baru boleh. Adoiii....Lambat lagi la nampak gayanye..Sabo je la..

First day nak balik office, duk teringatkan Baby Nia at home. Elok jam masuk 6pm terus pack laptop cabut. Sampai la rumah 6.30pm. Hehe. Rindu kat budak kecik tu...haiii....you all mommies pon tahu lah macam mana rasenye...ehhehe...Nak pulak this month, husband terpaksa kerja graveyard shift. Haihh. Memang la tak jumpe laki bini kat rumah. Jumpe time dinner and time subuh je la before I leave to go to the office. Hehe. Tapi takpe. Ini semua dugaan. Insya Allah, nak juga rasenya cari kerja yg dah takde shift. Ye la, kesian jugak bila dipikirkan Baby Nia kat rumah when both mummy and Abah are on odd shift hours.

Anyway, back to the office gossips. Rupanya penyakit preggie ni dah berjangkit kat rakan²ku yang lain. Ting Ting close the previous round of pregnant mummies by giving on 25th May - 2 weeks earlier than her due date. And surprise surprise. Baby Nia will be getting 2 new friends from Aunty Umi - who is now 10 weeks pregnant as well as Aunty Prem - who is now around 6 weeks pregnant. Yay! New friends for Nia and more babies during family day. Awesome!

Tomorrow mummy nak kena bawak Nia to the hospital for her 3rd month immunization jab. Elok baru je abes flu dah nak kena cucuk plak. Takpela. Mummy's girl is one tough chick. You'll go thru this just fine. Sunday is mummy's and abah's first anniversary. Tak sangka plak by the time celebrate 1st anniversary, dah ade budak kecik kat sebelah. Rezeki. Hehe. Nia memang complete all the holes that used to be there. Mummy has yet to get Abah his present. Ingat nak gi beli petang ni kat KLCC. Tapi Abah ni byk plak soal dia. Hilang la surprise kalo ckp awal². Hish. Tapi takpe, nanti mummy pikirkan surprise utk dia. We'll wait & see.

5 comments:

Half-Blood Maleh said...

pwesents...hahaha...best.best.welcam bek...lame dah anda tidak mengupdatekan diri..hehe

zakirah said...

beli guitar hero baru metallica untuk abah. tak pon beli rock band. best!

~ ida ~ said...

dah nak one year ye... ingat lagi mommy ida kena angkat sana sini barang kawin mommy nia ni ha... addooii.. mcm baru je lagi...

~ ida ~ said...

mek umi, mung ada blog mung tak mboh invite mommy ida... gini ah munggg... :P

zakirah said...

wahahaha mummy ida gimme your gmail meh saya invite. baru berbelog belom beraktif menjemput lagik hahaha