Saturday, April 11, 2009

Bath Time

I'm super proud of Abah today. For the first time he decided untuk mandikan Baby Nia pagi ni. When it comes to Abah and Nia, mesti la ada adegan-adegan yg tak dapat dielakkan. Today I let Nia tido lama skit. Dah pukul 10.30am baru kejutkan dia untuk mandi. In the beginning, everything is going as plan. Abah dah buka baju Nia and wipe her bottom clean. So angkut la Nia untuk masuk dalam bath tub. I left the both of them together for 5 seconds untuk amik towel, and next thing I know, Abah dah terjerit-jerit in the toilet. Ingatkan ape la, panic jugak dibuatnya. Rupanya, anak dara dia dah wee-wee on him and in the bath tub. Aiyoo! Dah kena tadah warm water all over again. So out Nia and the water go. Abah dah kasi buka seposen plak, panic jugak dia kena wee-wee ngen baby agaknya. haha. Kesian pon ade jugak tgk muka. Takpela, first timer. Below some of the snapshots of today's happenings.



To Abah, practice makes perfect. Petang ni kita try lagi mandikan dia ok. Hehe.


5 comments:

~ ida ~ said...

kelakar la abah awak ye Nia. mommy ida tengok pun tergelak-gelak.

comel sangat2 Ni. Ada one of the pix, nampak mcm muka u. hehehe...

love!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bagusnya..my hubby tak pernah mandikan my baby sampai laa skang ni...huhuhu

mrs Fahmi said...

da: hehehe...ada jugak ek muka i ...ingat muke abah dia je sume...:p

elis: oklaa....hubby ni sume nak try buat....takut kalo mommy dia outstation at least dia tau nak buat...heheh

Mrs. Mizi Sofyan said...

Nice Job Fahmi! Takpe, practice makes perfect. Mizi pun awal-awal lagi dah blaja mandikan Qadeja. Now, if he's around it is his job to bath her every day. =)

mrs Fahmi said...

ash...ehhehe...kena train ni....mana bole harap kat kite je....kalo ade boot camp for daddies, dah lama i hanto...LOL