Monday, April 20, 2009

Rumahku Syurgaku

Saturday baru ni, kebetulan I went to see another new addition to our big family member, my cousin just had his first newborn, a baby boy, Aiman Al-Yamani Bin Omar Al-Yamani. So happen that he was staying at Subang Bestari, whereby to get there, kena la pass-by Denai Alam. So, me and my rombongan cik kiah (I had 2 aunties and my mother with me) dapat la pass by and usya our future house kat situ. Sadly, tak sempat nak amik any pictures of the house to show the development stage cos rombongan cik kiah ni nak balik rumah cepat and the weather was super hot at that time. Anyhow, our house dah naik dinding complete dah. To be cemented kasik licin and I think after this roof pulak naik. The row in front of us dah start mengecat dah. Excited la pulak tgk rumah. Hubby was not with us that day, cos he had to stay home and take care of Nia. So it was me and the aunties aje lar. Bila tgk rumah tu, mcm tak percaya pon ade jugak. Yerla, tak percaya nak ada rumah sendiri dah - and soon plak tu. Tentatively, completion date is by the end of next year. But when we check with our Sime Darby agent recently, kabarnya they are ahead of schedule so most likely by mid next year kot - Insya Allah.

So looks like kena start saving byk la cash ni. The main bulk nanti nak buat house grill, kitchen cabinet, wardrobe as well as nak tuko electric gate. Furniture kat dalam boleh postpone dulu setahun dua. Haha. Duduk atas carpet/lantai sudah. Kalo start fikir from now, terus rasa pening cos so many things to do. Dah tahu la duit bonus tahun depan nak gune untuk apa. Fully for rumah la. Sama macam this year. Both of us kalo berborak pasal rumah ni mesti la mcm-mcm angan-angan. Nak buat mcm-mcm style. Haha. Harap tunggu cukup bajet ke tidak je. Nantila, ingat nak round berdua ngen hubby je in a few weeks time. At least can take same pictures and see the progress of it. ;-).

6 comments:

Mrs. Mizi Sofyan said...

babe, best nyer dah beli rumah. But nanti jauh la pulak u dari i.. mesti excited kan?

mrs Fahmi said...

dah terlebih excited...ahaha...dekat je...its just 5-10mins from rumah sini....nanti i lalu KD oso nak gi opis...so, takdehal lar..;-)

~ ida ~ said...

hahaha... tapi dekat dengan i! hehehe... so ash.. meh la pindah DA.

mrs Fahmi said...

hehehehe..iyerrr...saya supir yg berjaya for both of these ladies...:p

Mrs. Mizi Sofyan said...

ehehehe. supir? betul betul betul.. kalau mcm ni nak pindah sana la jugak.

~ ida ~ said...

hehehe... isk isk isk... supir ke? xde lah. u r my bestie!

anyway ladies, untuk kepentingan keluarga sebab i ni bila menulis amat laser... i dah tukar my blog link.

http://aku-dia-aku.blogspot.com

susah kan... takde freedom of speech.